Derfor er decentraliserede applikationer spændende

Decentraliserede applikationer er ekstremt spændende, fordi de løser en del problemstillinger, der tidligere var meget komplicerede at løse. I denne artikel vil vi komme med eksempler på disse.

Man kalder også en decentraliseret applikation for DApp, dApp, Dapp eller dapp. De er blevet gjort populære på grund af DLT’er som Ethereum blockchainen. Her kalder man bare dApps for smart kontrakter.

dApps er desværre stadigvæk ikke så brugervenlige, som de nok burde være. Det kræver nemlig, at man sætter sig ind i kryptovalutaer (typisk Ethereum). Der findes dog et par ekstremt populære dApps, hvor CryptoKitties kan nævnes som et meget godt eksempel på en udbredt dApp.

Typer af dApps

Man kan lave mange former for dApps, og de kan anvendes i rigtig mange forskellige industrier. Der findes forskellige lister of dApps, som man kan finde online.

Decentraliseret finans

dApps bruges rigtig meget i forbindelse med DeFi (decentraliseret finans), der indebærer finansielle funktioner på blockchainen. Med en DeFi dApp kan man låne penge ud og låne penge, gå kort eller lang i en række aktiver og en masse andet.

Gambling

dApps er ekstremt populære inden for dApps, og det er et voksende marked. Når man har en dApp til gambling, kan man meget nemt drive en forretning med lave omkostninger og anonymitet. Sidst men ikke mindst, så er denne form for gambling “provably fair”. Dette betyder, at udbyderen af spillet kan bevise, at der ikke er snydt med tallene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *